tiistai 26. heinäkuuta 2016

Ulkomaalina vaikea valkoinen - osa 1

Talostamme tulee valkoinen. Ajattelin valkoisen värin valinnan olevan läpihuutojuttu, koska niin monessa raksablogissa kerrotaan jo valkoisesta ulkomaalista - ei ollut.
Otimme aluksi testimaalaukseen kolme valkoista puolihimmeää maalisävyä eräästä blogista, mutta emme päätyneet niistä mihinkään. Ajattelimme ensimmäiseksi mahdolliseksi vaihtoehdoksi kirkkaanvalkoista Paperin sävyä, mutta Paperi oli liian vitivalkoinen ulkoseinässä. Näimme vastamaalatussa talossa myös suositun Tuulikki-sävyn, mutta Paperin vieressä Tuulikki näytti liian keltaiselta. Lisäksi testissämme oli Teknoksen valkoinen TCS S 0500-N, mutta se oli lähes yhtä kirkas kuin Paperi.

Tikkurila 368X, Teknos NCS S 0500-N, Paperi ja Tuulikki tässä järjestyksessä.

Sävyt sivusta.
Löysimme lopulta mieleisemme valkoisen sävyn erään talon seinästä lenkkireitillämme. Saimme koodin talon omistajalta: Vanhan ajan valkoinen 368X. Vanhojen talojen valkoinen on maalarinvalkoista, mutta Tikkurilan Vanhan ajan valkoisessa sävyssä on vielä vähän enemmän harmaata kuin maalarinvalkoisessa. Emme suunnitelleet alun perin talon väriksi harmaaseen taittavaa valkoista, mutta se näytti jotenkin tyylikkäältä ja miellyttää nyt eniten.Itse olen joutunut jo räystäslautojen maalaukseen. Voin kertoa, että minua pelottaa katon rajassa maalaaminen enemmän kuin Linnanmäellä ikinä. Keskityn vain siihen, että jalat pysyvät paikoillaan.Haluamme kuitenkin hyödyntää räystäslautojen maalaamisessa Design-talon jykeviä telineitä, kun ne ovat vielä paikoillaan. Kokonaisuudessaan talo maalataan myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti