sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Nimi blogille ja purkuhommia

Muutto omalta terdeltä omalle pihalle ei käy hetkessä. Asumme rakentamisen ajan vuokralla samoilla kulmilla kuin ennenkin. Tontilla on kuitenkin ehtinyt jo tapahtua, ja raksamuisteluita täytyy päästä kirjoittamaan.

Tontti syksyn auringossa.

Halusin liittää blogin nimen tonttiin, johon ihastuimme ja joka oli kuin olikin ollut lenkkireittimme varrella jo yhdeksän vuotta. Tontti on melkein kokonaan loivaa muutaman vaahteran reunustamaa kalliota. Oma piha kalliolla on luonnollinen jatko Omalle terdelle, josta aikaisemmin kirjoitin. Vaahteramäki olisi vieläkin parempi, mutta se on jo varattu Eemelille.

Rakentaminen kalliolle, kalliopiha ja muuttovalmis talopaketti olkoon hashtagimme.


"Mennäänkö taas tänään hajottamaan sitä taloa", pojat kyselivät.
Ensimmäisenä raksaostoksena meillä oli sorkkaraudat joka pojalle, koska tontin työstäminen alkoi pienen mummonmökin purkutöillä. Koska tämä on niitä harvoja paikkoja, joissa pystyy säästämään niin kyllä joka poika yhden mökin purkaa. Meillä mies purki ulko- ja sisälaudoitukset, sisäkatot ja uudesta puolesta kaiken, paitsi katon. Ja loput purki Romu Keinänen.

Ei, tämä söpö pikkumökki ei ollut huvimaja tai leikkimökki vaan huussi,
joten emme säästäneet sitä.

Itse purkamalla löysimme mökistä sanomalehtiä vuodelta 1942 ja 1936. Joku oli myös säilönyt salmiakkikuvioisia vanhoja ikkunan pokia ullakolle. Pokat eivät ole todennäköisesti purettavasta talosta, mutta hienoja ne ovat. Osa päätyy jotenkin tulevaan taloomme, ja osan meinasin myydä. Yhteensä pokia on yli 10.

Mökin sisäkaton päältä tippui lähes huoneellinen kuivia heiniä.
Alkuperäinen ulkokatto oli pärekatto.Jännä, että mökistä löytyi näinkin paljon historiaa, en odottanut aluperin mitään.  Mökin sokkelissa oli myös kissan luuranko, ja ikkunalaudan välissä minun syntymävuoteni markka.

Marraskuun harmaassa talo on jo purettu kokonaan.

Follow my blog with Bloglovin

4 kommenttia:

 1. Aika huikeaa päästä seuraamaan tätä. Sen verran pitkään tehtiin tähän kalliolle itsekin suunnitelmia. Harkittiin tosin kallioon kellaria.
  Onnea alkaneelle projektille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovelaa, että olitte miettineet samaa tonttia. No eihän täällä kyllä paljon valinnan varaa ole, kun mekin haluttiin jäädä tänne. Ja tykätään kyllä tästä kummusta :)

   Poista
 2. Kaunis aurinkoinen tontti. Upeat ikkunan pokat! Onnea raksaprojektille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuire. Muutama puu vielä varjostaa ja osa niistäkin lähtee, mutta joku säästetään.

   Poista