keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Kun talomyyjille tuli kiire

Kuten viimeksi kirjoitin, kaikki talomyyjät eivät tainneet olla tarpeeksi tosissaan. Halusimme tehdä päätöksen talotoimittajasta mahdollisimman lähellä marraskuuta ja sen myös teimme: valitsimme lopulta Design-talon. Myimme vanhan asunnon vasta vasta pari kuukautta sitten, ja nyt on talopaketti jo valittu. Myyjät eivät meinanneet pysyä vauhdissa mukana, mutta mitä sitä pitkittämään, kun tarkoitus on päästä omaan taloon mahdollisimman pian.

Tähän mennessä vaikeinta oli pohjapiirustuksen alustava pyörittelu eri talotoimittajien kanssa, koska emme olleet miettineet pohjaa etukäteen yhtään. Teimme mm. alustavat kalustesuunnitelmat. Ajatuksenamme oli vain hankkia mukava talo, ja mielestäni sellainen siitä tulikin, paljon parempi kuin olin uskonutkaan. Tähän mennessä talo on pysynyt budjetissa. Muutamme vielä joitakin pintamateriaalivalintoja, jos maatyöt alittavat budjetin.

Valitsimme Design-talon, koska pystyimme muokkaamaan sen pohjaa parhaiten Design-talon kotiräätälipalvelun avulla. Lisäksi saimme neuvoteltua meille sopivan toimitussisällön ja liikkumavaraa varusteluihin, esimerkiksi lasten huoneen komerot tulevat todennäköisesti Ikeasta.


Seuraavaksi alamme suunnitella yhdessä vastaavan kanssa rakennusluvan laittamista kaupungille, ja jos kaikki menee hyvin, seinät pystytetään kesäkuussa. Heti tammikuussa aiomme jo kaadattaa muutamia puita tontilta, jotta saamme halkoshown jo talvella alulle. Ensi kerralla enemmän maatöistä tai ainakin niiden suunnittelusta tai talon pohjakuvasta. Nyt laskeudumme jouluun.


Rauhallista joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti