torstai 7. tammikuuta 2016

Talo korkealla vai ei?

Hyvää uutta vuotta! Vielä ei ole maatöistä paljon kerrottavaa paitsi, että talo kalliolla laskeutuu hieman alemmaksi, mitä alun perin ajattelimme. Keskustelimme vastaavan mestarin kanssa tontin koroista saatuamme ensin tiedot Espoon kaupungilta.

Tontista räjäytetään sen verran,  että saadaan tehtyä tasamaan talo. Kalliota louhitaan alaspäin noin metri, mikä tuntui ensin suurelta määrältä, koska emme haluaisi poistaa koko kumpua. Toisaalta emme halua myöskään kalliita tukimuureja. Tuleehan tuohon metriin vielä pohjasorat jne. päälle, että ei se maa todellisuudessa  ihan niin paljon laske.

Tontti talviasussa yläreunasta kuvattuna ennen puiden kaatamista.

Keskustelimme  hieman myös siitä tarvitseeko tonttia pengertää pihan takia. Itse haluaisimme luonnonmukaisen mäen tontille ilman pengerryksiä, mutta sitä ei tarvitse onneksi vielä päättää.

Eka mäenlasku omassa pihassa, tässä ei vielä ollut oikein luntakaan.

Välipäivinä ehdimme miettiä myös autokatoksen paikkaa. Haluaisimme katoksen tontin reunaan, mutta se ei taida mahtua siihen. Katos tulee luultavasti suoraan poikittain tontin etuosaan, joten joudumme katselemaan terassilta autokatosta. Onneksi katos on kuitenkin hieman alempana kuin talo, mutta pihasta se vie ison palan. Tämä taitaa olla aika normaalia täällä pk-seudun pienillä tonteilla. Melkein tekisi mieli jättää autokatos tekemättä: vain tolppa pihaan ja paikat autoille kävisivät minulle, mutta varastotilaa tarvitaan kuitenkin.

Odottelemme nyt talon tarkastuskuvia Design-talolta. Sitten neuvottelemme kaupungin kanssa autokatoksen etäisyyden kadusta, ja kohta saisikin jo laittaa rakennuslupahakemuksen menemään, hieman oikaistuna.

Jänis loikki pihan poikki.

8 kommenttia:

 1. Onpas kiva seurata teidän rakentamista näin blogin välityksellä. Täytyy joskus hipsiä tontin ohi ja katsoa miten työt etenevät :) Tsemppiä raksailuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen käynyt teidän vanhoista jutuista vähän katselemassa rakentamisen vaiheita :) syksyllä käynnistyy se isoin homma.

   Poista
 2. Hyvät pohdinnat, tulee varmasti ihana talo!

  VastaaPoista
 3. Olisi kiva kuulla näin kallioiden tontin omistajana Espoossa, että paljonko arvioitte menevän maatöihin? Meilläkin pitäisi tasottaa pieni kallioinen kumpu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on varattuna siihen budjetista aika iso pala, jonka yritämme puristaa 30 000:een. Todennäköisesti ei siihen päästä, jos louhetta joutuu ajamaan paljon pois.

   Poista
 4. Te kai voitte myydä sitä louhetta Maapörssissä? http://www.maaporssi.fi/ tai paikallisessa raksakimpassa yrittää luovuttaa muille rakentajille?

  Tai piilottaa kiviaidaksi tontille?

  Mitens muuten: millä tavalla tuon koron saa selville kaupungilta? Itseä kiinnostaisi tietää, mihin korkoon pitäisi rakentaa omalle tontille. Mistä sen saa selville, jotta tietäisi arvioida maatöiden määrää(louhintaa)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koron saimme selville sen jälkeen, kun olimme teettäneet pintavaaitusmittaukset ja maaperätutkimuksen. Tämä jälkeen vastaava mestarimme laski tuon koron, jonka täytyy olla tietyssä linjassa katukorkeuden ja naapuritonttien korkeuden kanssa. Meille ehdotettiin vieläkin matalampaa tontin korkeutta, mutta halusimme niin korkean kuin mahdollista näissä rajoissa, jotta mäki ei lähde kokonaan pois.

   Yritämme toki saada louhetta menemään muille, jos sattuu olemaan tarve juuri tuolloin. Tuosta maapörssistä en tiennytkään. Täytyy tutustua. Kiitos vinkistä!

   Poista