sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Kaupungille ei sopinut autokatoksen paikka

Olemme käyneet nyt ensimmäisen kerran näyttämässä kaupungille tarkastuskuvia vastaavan kanssa. Talosta ei ollut mitään huomauttamista, mutta autokatoksen paikasta sitäkin enemmän. Tieliittymää täytyy siirtää ja autoille sekä niiden kääntöpaikoille täytyy jäädä tilaa eri tavalla kuin halusimme.Tontillamme on myös yksi huono puoli: siinä on erityisen leveä viheralue tontin etureunassa ja se rajoittaa autokatoksen sijoittelua. Nyt olemme menossa suuntaan, jossa pakollinen viheralue korvataan jollain reikäkivellä. Kuulostaa tylsältä kuin kunnantalon piha. No eiköhän siihen jotain keksitä vielä tilalle. Tai sitten autokatos tulee vasta joskus myöhemmin, jos tulee.Olemme laittaneet tarkastuskuvat jo takaisin Design-talolle 21 muutoksella ja nyt odotamme lopullisia piirustuksia lupahakemusta varten. Emme ihan ehtineet tammikuussa saamaan lupahakemusta lähtemään, mutta olemme hyvin aikataulussa.

Tarkastuskuviin levensimme mm.  sisääntuloterassin jatkumaan teknisen tilan ovelle, lisäsimme leveät rappuset isomman terassin toiselle sivulle ja käänsimme sisärappuset toisinpäin. Aikuisten makuuhuoneeseen oli ilmestynyt joku kotelo putkille, jolloin seinä ei mene ihan tasaisesti yhdellä seinällä. Se häiritsee vähän, mutta olkoon. Tilasimme kotelon päälle kaksinkertaisen kipsilevyn.


Tontin edessä lumikasoissa ja kaakaolla silloin, kun vielä oli lunta.


Ennen luvan laittamista on hankittava vielä allekirjoitukset tulevilta naapureilta.

Kuvituksena oman kylän tunnelmaa Espoosta, syy miksi halusin jäädä tänne. Harmi, kun pakkaset loppuivat, ja lumi suli kolmen viikon jälkeen.
2 kommenttia:

 1. Autokatos on kyllä ainakin täällä pohjoisessa melko ehdoton. Nyt meidän autokatokseen mahtuu yksi auti ja minun mini saa öllöttää ulkona ja joka aamu pitää käyttää 10min auton rappaamiseen... on siis kaikkea raksaromua täynnä se autokatos niin ei mahdu toista autoa!

  Harmi kun ei mennyt teidän suunnitelmien mukaan. Onko mahdollista hakea jotain muutos/erikois lupaa? Meidän edellisen kodin tiellä kaupunki määräsi autotallit/katokset hassusti tontille niin että jokaisesta pihasta "lohkesi" iso osa kääntöpaikaksi/asvaltiksi. Kaikki teki kiltisti sääntöjen mukaan. Sitten yksi naapri rakensi oman autotallinsa 3v myöhemmin ja sai luvan rakentaa tallinsa niinkuin se olisi kaikille ollut järkevintä eli siten että se oli tontin reunassa ja ajo suoraan tieltä...

  Toki paljon on selvitettävää tuossa vaiheessa mutta sitten jos se katos on huonosti niin se harmittaa koko loppuelämän (melkein).

  Raksailoa ja myötätuulta suunnitelmiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidamme pystyttää nyt ensin talon ja katsotaan sitten miten se katos istuu pihaan. Ei se ihan kalliomäkeen kiinni tulisi. Jäisi reilun metrin väli.

   Poista