sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Pohjapiirustus kiinnostaa aina - saa kommentoida

Tontilla on ollut hiljaista: vain risujen kantamista ja kevään ekat makkarat pallogrillissä. Tuntuu liiankin helpolta tämä tontin raivaus.Rakennuslupa on saanut alustavan hyväksynnän Espoon kaupungilta, ja lopullinen lupa on tulossa juuri ennen vappua. Pyysimme noin 10 yritykseltä tarjoukset maatöistä, mutta vain neljä yritystä ehti vastaamaan. Tekijä on jo valittu, ja hinnoissa ei ollut mitään suuria eroja. Maatöihin menee aikaa kuulemma alle kuukausi. Tontilla on louhittavaa arviolta noin 150 m3.

Nyt kun lupa on saanut jo alustavan varmistuksen voin esitellä pohjapiirustuksen, joka on pyritty tekemään mahdollisimman käytännölliseksi näillä neliöillä.Olisi mielenkiintoista kuulla kommentteja pohjasta, vaikka muutoksia ei enää voikaan tehdä. Itse olen melko tyytyväinen pohjaratkaisuun, isoihin makuuhuoneisiin ja olohuoneeseen. Kylpyhuone olisi voinut olla vähän isompi. Olohuoneen terassille paistaa aurinko iltapäivästä iltaan, ja keittiön iso ikkuna on etelään päin. Sisäänkäynti on päädystä.

7 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Itse tykkään kovasti juuri isosta keittiö-olohuone yhdistelmästä :) Onnea projektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tässä jo odotellaan, ettö milloin pääsisi itsekin muihin kuin paperihommiin.

   Poista
 2. Suht tuollainen peruspientalon pohjaratkaisu, mutta kaksi taloa jo rakentaneena olisi muutamilla ratkaisuilla saanut toimintoja hieman järkeistettyä. Esim. Pyykkihuollon olisin ehdottomasti siirtänyt yläkertaan, sillä pyykkien roudaaminen kerrosten välillä on pitemmän päälle hermoja raastavaa hommaa. Myös isosta makkarista oisin nipistäny pois hiukan noita "turhia" neliöitä esim. juurikin tuolle pyykkihuollolle. Ja tuo kulku pesuhuoneeseen suoraan eteisestä on vähintäänkin mielenkiintoinen ja keittiössä tulee varmasti olemaan välillä suht tiivis tunnelma varsinkin jos useampi kokki ja ruokailija on paikalla yhtäaikaa. Mutta pääasia, että olette itse tyytyväisiä ratkaisuihin ainakin vielä tässä vaiheessa projektia. Onnea tulevaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme asuneet melkein 10 vuotta asunnossa, jossa pyykkihuolto oli alakerrassa, joten siinä ei mitään ongelmaa. Päinvastoin, nyt täällä väliaikaisasunnossa kaikki vaatteet ovat alakerrassa sikinsokin, kun kukaan ei jaksa viedä niitä ylös kodinhoitohuoneeseen :)

   Iso makkari on ihana, koska neliöitä ei riittänyt vierashuoneelle. Kokemusta on noin 12m2 makkarista, joka tuntui ahtaalta 180 leveällä sängyllä, joten tämäkin on mietitty.

   Kulku eteisestä kylppäriin sopii, koska ajattelimme vievämme sinne talvella talviurheiluvälineitä (luistimia, monoja jne) kuivumaan suoraan ulko-ovelta. Keittiö olisi voinut olla isompi, jos neliöitä olisi ollut enemmän käytettävissä. Nyt on maksimimäärä, ja iso olohuone oli ehdoton vaatimus.

   Poista
 3. Hei, onneksi olkoon, että asiat etenevät.
  Kuinka monta kerrosneliötä tuossa pohjassa on? Kuinka monta huoneistöneliötä?
  Onko tuo arkkitehdin suunnittelma vai jonkun talotehtaan muokattu malli?

  Missä tuossa on etelä, ilmeisesti tuossa missä olohuoneen ikkunat avautuvat?

  Itse yritän selvittää omalle tontille maaperätutkimusta ja pintavaaitusta. Pitikö teillä tehdä pintavaaitus, tuo tontti ei ihan tasaiselta näytä?

  Olisi mielenkiintoista myös tietää, mittä hintaluokassa 150m3 louhinta liikkuu. Meillä pitäisi louhia kans joku 11mx12m alan metrin syvyydeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos. Kerrosala on noin 142 ja huoneistoneliöitä on noin 120. Talo suunniteltiin yhdessä Design-talon kotiräätälin kanssa olemassa Käpylä-talomallista. Itse ehdotimme esim. yläkerran huoneiden sijoittelua ja kerroimme muita toiveita liittyen khh-wc yhdistelmään ja pesutilojen sijoitteluun. Etelä on tuolla oikeassa päädyssä ja pintavaaitus teetettiin kyllä.

   Louhinnan hinta ei ole vielä tiedossa, mutta eiköhän se selviä lähipäivinä.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta. Mietin just ise, et pitäisikö ottaa tuollainen suunnittelisopimus ja mitä se maksaisi. Olen vähän kysellyt tarjouksia. Ongelma vaan siinä on, ettei tiedä mihin talotehtaaseen oikein haluaa sitoutua.

   Itseä kiinnostaisi paljon, miten nuo maatöiden kustannukset jakaantuu: mikä %-osuus itse louhintaan, mikä %-osuus louheen vietiin pois (vai aiotteko jemmata tontille) yms.

   Itse kun yritän arvioida kans maatöiden osuutta ja on kallioinen tontti. Pääsuunnittelija vaa hokee, ettei voi arvioida.

   Poista