keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Räjäytystä ja maatöitä helteisessä toukokuussa

Aloituskokous Espoon kaupungin kanssa meni todella sujuvasti. Kiitos meidän kokeneen vastaavan maatyöt voivat alkaa heti. Tämä onkin se vaihe, jota talotoimittaja ei tee tontilla. Tuntuu, että en ymmärrä etukäteen mitään putkien paikoista ja piirustuksista, mutta pikkuhiljaa kaikki alkavat asettua paikoilleen. Onneksi Design-talolta tulee piirustuksia postissa joka toinen päivä ja projekti etenee kuin juna. Itse soittelelen vuoron perään vastaavalle, urakoitsijalle ja talotoimittajalle.

Kaivuri vyöryi pihalle eilen ja kaivoi kaikki irtomaat muutamassa tunnissa.  Räjäytykset poksahtelivat heti perään tänään alkaen putkien kanaalista. Tässäkään vaiheessa tontilla ei pysty tekemään itse juuri mitään, ja sehän sopii meille.

Ohut maakerros on poistettu kallion päältä.


Jännittävää on se, kuinka paljon pihan kalliosta jää jäljelle, kun talon ympäriltäkin täytyy louhia muutama metri. On vaikea kuvitella miltä tontti näyttää louhittuna. Positiivinen yllätys paljastui maakerroksen alta, kun kalliossa oli maan alla syvä monttu, joka oli täytetty isoilla kivillä. Räjäyttämistä tuli siten hieman vähemmän kuin vastaava arvioi.

Putkille kanaalin alkua

Tästä jysäytellään.

Ennen kaivurin tulemista löysimme kallion päältä kaiverruksen, jossa lukee vanhan tilan nimi:Wilhelmsberg. Esikoinen ehdotti, että se pitäisi louhia talteen, mutta tallensin sen nyt tämän blogin etusivun kuvaksi.

Ennen maatöitä..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti